Presidente de Suriname participa en China de Foro por la Paz.

PARAMARIBO – President Desi Bouterse zal donderdag samen met Ernest Bai Koroma, de president van Siera Leone en de Chinese vicepresident, het Wereldvrede Forum toespreken in China.

“De essentie van de boodschap is dat samenwerking leidt tot minder oorlogen”, zegt Bouterse, die momenteel in China vertoeft. Ook Dimitri Mezentsev, secretaris-generaal …

van de Shanghai Coöperatie Organisatie en een reeks buitenlandse politici zullen het zwaarwichtige forum, dat georganiseerd wordt door de Tsinghua universiteit, toespreken.
Volgens Hua Chunying, perschef van de Chinese regering, is dit het eerste niet-gouvernementele seminar dat in China wordt gehouden met betrekking tot veiligheidsvraagstukken. Het Forum duurt twee dagen. “Internationale Veiligheid in een veranderende wereld; Vrede, Ontwikkeling en Innovatie”, is volgens Hua het thema van deze historische bijenkomst.

Volgens president Desi Bouterse komt het niet uit de lucht vallen, dat Suriname gevraagd is om een presentatie te houden over de vrede en veiligheid in de wereld. “We hopen dat we naar het land gaan kijken zoals het land het verdient”, zegt hij over alle kritieken op de presidentiële reis naar China.

Met het staatshoofd zijn ruim dertig topondernemers meegereisd, die handelsrelaties met de Aziatische grootmacht zullen intensiveren en nieuwe mogelijkheden zullen aanboren. Er zijn enkele fondsen beschikbaar, waar Suriname onvoldoende gebruik van heeft gemaakt en de president zal zich vooral daarop richten.

Fuente: http://www.nospang.com/index.php?option=com_content&view=article&id=34273:bouterse-samen-met-wereldleiders-op-podium&catid=73:binnenland&Itemid=65

También podría gustarte