Aseguran que el hijo de presidente de Surinam extraditado a EEUU no era funcionario

Hoofd BNV Linscheer: ‘Dino Bouterse geen lid van CTU’

In het programma Bakana Torie gisteren op radio SRS heeft Melvin Linscheer, hoofd van het Bureau Nationale Veiligheid (BNV), verklaard dat Dino Bouterse geen lid noch hoofd is van de Counter Terrorism Unit (CTU). Hoofd van de CTU is Giovanni Nijbroek sinds 2011. Directe familieleden van de president mogen met een diplomatiek paspoort reizen, wist Linscheer ook te vertellen.

‘Dino was in het begin wel betrokken bij de CTU. Hij hielp bij de training van de eerste lichting en deed logistiek werk. Bij een organisatie als CTU kunnen er slachtoffers vallen en we kunnen de zoon van de president niet in zo een riskante positie zetten’, zegt Linscheer. Mede door de commotie ontstaan in de samenleving is het besluit genomen in opdracht van de president om het in dienst nemen van Dino Bouterse niet te formaliseren. Linscheer vindt niet dat er door de aanhouding van Bouterse een smet is geworpen op de CTU. Linscheer zegt dat journalisten beter hun werk moeten doen om te onderzoeken.

Op een persconferentie in december 2010 verklaarde president Desi Bouterse dat zijn zoon in de leiding van CTU zat. ‘De CTU, daar worden de allerbeste mensen gekozen. En mijn zoon behoort tot de allerbeste op dat stuk. Hij is in dat team. Hij heeft mede-leiding in het team’, vertelde de president toen.

http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/index.php/hoofd-bnv-linscheer-dino-bouterse-geen-lid-van-ctu/

También podría gustarte