Hijo del presidente de Surinam deberá permanecer preso en EEUU hasta noviembre

42

Op maandag 9 september, verscheen Dino Bouterse voor de rechter in New York sinds zijn arrestatie op 29 augustus in Panama en besloten is dat hij voorlopig langer in de cel moet blijven. Zijn zaak zal in november worden voortgezet. Zo is door de federale rechtbank in New York beslist. De jury besliste dat er meer tijd nodig is voor het onderzoeken van de tenlastelegging.

Edmund Muntslag, wordt nog vastgehouden op Trinidad en Tobago. Muntslag werd op 28 augustus gearresteerd, maar is nog niet uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

Dino Bouterse werd na zijn arrestatie in Panama uitgeleverd aan de Verenigde Staten op verdenking van wapenhandel en drugssmokkel. Hij zou onder meer tien kilo cocaïne vanuit Suriname naar een Caribisch eiland hebben verstuurd en zou bij zijn aanhouding in het bezit zijn geweest van een antitankwapen. Bouterse ontkende na zijn aanhouding alle betrokkenheid.

In Suriname is hij reeds eerder veroordeeld geweest tot acht jaar cel wegens wapen- en drugshandel. Zijn moeder, Ingrid Figueira, de eerste echtgenote van vader Desi Bouterse, is inmiddels in New York is gearriveerd. Desi Bouterse, heeft eerder aangegeven dat zijn zoon zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen daden maar dat hij hem zoveel mogelijk zal bijstaan.

Door familieleden wordt bevestigd dat zijn moeder wegens de gebeurtenissen van haar zoon al enige tijd in het buitenland vertoeft. De familie Bouterse zou in New York regelingen hebben getroffen rond de verdediging.

Vlak na zijn aanhouding moest de Surinamer nog terugvallen op een advocaat die hem door de rechtbank was toegewezen. Enkele staatshoofden uit Zuid-Amerika hebben hun ‘persoonlijke teams van advocaten’ ter beschikking gesteld om Dino Bouterse weer op vrije voeten te krijgen. Nog niet bekend is of de verdediging al door een van die advocaten wordt gevoerd.

 

http://nospang.com/index.php?option=com_content&view=article&id=35691:dino-bouterse-moet-langer-in-cel-blijven&catid=73:binnenland&Itemid=65

También podría gustarte