Surinam: tras su triunfo en las elecciones, Bouterse continúa negociando su reelección con la oposición

Brunswijk voor donderdag uitgenodigd door Bouterse

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk deelt Starnieuws mee dat de leiding van de partij uitgenodigd is voor een vervolggesprek met formateur, president Desi Bouterse. Dit onderhoud vindt plaats donderdagmiddag in het Perscentrum van het kabinet van de president.

Brunswijk zegt verrast te zijn met de uitnodiging. Hij zal er zeker op ingaan. Tijdens het eerste gesprek werd gevraagd naar de visie van de partij over ontwikkelingsvraagstukken. De politicus zei eerder aan Starnieuws dat de partijleiding uitgenodigd was voor een informatiegesprek. Aangezien het bekend is bij de NDP wat de visie is van ABOP, omdat het om regeringspartners gaat, had Brunswijk niet verwacht dat met documenten naar de bijeenkomst moest worden gegaan.

Tijdens het eerste onderhoud met Bouterse de vorige week maandag heeft ABOP aangeven het partijprogramma en een notitie te zullen sturen. Dit is een dag daarna reeds gebeurd, zegt Brunswijk. Het was een kwestie van een druk op de knop, want het verkiezingsprogramma van ABOP was kant en klaar.

Tot nu toe is het niet duidelijk of de NDP samen zal werken met ABOP. Brunswijk verwacht dat donderdag meer duidelijkheid zal komen. Hij is op alle scenario’s voorbereid. Tijdens het gesprek hoopt hij dat zaken die spelen kunnen worden uitgesproken.

Starnieuws

También podría gustarte